Turen

Kom med og bestig Europas højeste bjerg!

Kunne du godt tænke dig at få den ultimativt vildeste oplevelse i dit liv? En oplevelse, hvor du befinder dig i de mest fantastiske omgivelser, vil møde nye mennesker og etablere nye venskaber, blive udfordret til det yderste og samtidig overskride dine egne grænser for at sætte nye? Alt imens du gør en forskel for børns sikkerhed i Danmark? Så er Climb for Charity helt sikkert noget for dig!

I august 2021 går turen til Mt. Elbrus nær grænsen til Georgien, der med sine 5.642 meter er det højeste bjerg i Europa. Turen bliver skudt i gang den 7. august, hvor du for alvor vil blive udfordret og finde helt nye sider af dig selv. Turen op ad bjerget – som egentlig er en udslukt vulkan – byder på en storslået udsigt, vandring på gletsjere, let klatring med rebsikring og overnatninger i telte.

Vi har valgt at bestige Mt. Elbrus fra sydsiden, som er den klassiske rute. Denne tur forudsætter, at du har tidligere erfaring fra bjerge som fx Kilimanjaro eller Atlasbjergene.

Hele turen varer 9 dage, hvoraf det tager 5 dage at bestige Mt. Elbrus. Turens 9 dage bliver uden tvivl en af de vildeste oplevelser i dit liv!

Lyder det som noget for dig? Så send os din ansøgning her

Bidrag og sponsorater

I forbindelse med turen er det muligt at støtte deltagerens tur mod toppen. Dette kan lade sig gøre ved at blive højdemetersponsor, ved at give en donation via mobilepay, ved at blive virksomhedssponsor eller ved at donere produkter/oplevelser til en velgørenhedsauktion.

Som f.eks. højdemetersponsor donerer man et selvvalgt beløb for hver højdemeter, den udvalgte deltager bestiger.

Herunder ses de forskellige muligheder – klik for at læse mere.

VIRKSOMHEDSSPONSORATER

HØJDEMETERSPONSORATER

MOBILEPAY

VELGØRENHEDSAUKTION

Priser

Turen koster ca. 20.000 kr. og varer i alt 9 dage med afgang i august 2021. Denne pris inkluderer bl.a. helpension på turen, overnatning på hotel før og efter bestigningen det højeste bjerg i Kaukasus, overnatning i hytter under bestigningen, t-shirts med Climb for Charity, guider på turen, flybilletter, muligheden for at købe trekkingsko, træningstøj, støvler og andet udstyr til fordelagtige priser, førstehjælpskursus, deltagelse i diverse træningsevents og meget mere.

Her kan du se en udførlig oversigt over, hvad prisen inkluderer:

Det får teamet

Pakke 1

Bestigning af Mt. Elbrus

Et 4-måneders træningsprogram
Fællestræning for alle deltagere ca. 1 gang om måneden
Førstehjælpskursus for alle deltagere
Træningsevents i form af OCR løb el.lign.
Overnatninger i telte i Base Camp og i hytter i High Camp med helpension.
En rejse, der er sammensat af rejseselskabet Kipling travel
Fly tur/retur til Rusland, samt Lufthavn transfers
5 dage til bestigning af Elbrus.
Alle overnatninger på turen
Dansk ekspeditionsleder
Professionelle engelsktalende guider og bærere på turen
Dansk læge med på turen til Elbrus
Trekkingarrangement med guider, bærere, køkkenhold og al fælles udstyr
Drikkepenge til guider og bærere
Koordinering af transport og overnatning
Climb for Charity t-shirt
Mulighed for køb af solbriller fra Wiley X til en særlig Climb for Charity pris
Mulighed for køb af Under Armour til en særlig Climb for Charity pris
Muligheden for at købe støvler og andet udstyr til turen fra Salomon til en særlig Climb for Charity pris
Derma solcreme
To topdage (eet topforsøg) i tilfælde af vejrlig eller gruppens formåen
Morgenmad, frokost og aftensmad på trekket
Piatigorsk med morgenmad og aftensmad
Moskva med morgenmad
Rusland invitationer og visum-support inden afrejse
OVIR registrering
Elbrus Region Preserve Fee
Border Zone registration
Entreer, afgifter og tilladelser til nationalpark
Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og udstyrsnoter samt gode råd
Forsikring af det lokale mandskab
10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
Gebyr til rejsegarantifonden
Produktansvarsforsikring
Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
Deltagelse i et stærkt netværk bestående af store erhvervsprofiler og kendte personer
En "once in a lifetime"-oplevelse!
Venner for livet!
Pris i alt 20.000 kr.*

*Der tages forbehold for ændringer.

Vi gør opmærksom på, at prisen ikke inkluderer:

  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales).
    Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
  • Visum til Rusland. VIGTIGT: For at få visum til Rusland, kræves der personligt fremmøde på det russiske visumcenter i København. Du kan først ansøge om visum når du har modtaget invitation fra Kipling Travel (sendes på mail ca. to måneder før afrejse). Desuden er det vigtigt at følge visumvejledningen til fulde. Det tager op til tre uger med russisk visum. Alternativt kan russisk visumagent bruges, således man ikke behøver tage til centeret selv. Priserne for russisk visum er i 2018 er 995 kr. Visumcentrene tager 550 kr. udover (priser med forbehold)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg
  • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
  • Personligt klatreudstyr
  • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Andet udstyr, som du selv skal sørge for, kan du læse mere om i en overskuelige oversigt her:

Pakkeliste

Program

Dag 1: Vi mødes i Kastrup og tjekker ind for afrejse  
Afrejse København og ankomst Mineral Vody. Kørsel til Terskol for overnatning Vi ankommer til Mineralnye Vody, der er porten til Kaukasusbjergene. Her mødes vi med vore folk og kører ca. 3-4 timer ned til Baksan-dalen, Kaukasus’ svar på Chamonix. Der er indkvartering på vores faste hotel mellem Cheget og Terskol. Vi mødes i Kastrup lufthavn for check-in og afrejse.

Dag 2: Cheget akklimatiserings hike, 3.100 meter. Terskol
Vi opholder os den smukke dal ved Terskol og Baksan og tager på en vandretur gennem den skovklædte dal, indtil den åbner sig, bliver goldere i et mere alpint landskab. Dalen er vidunderlig smuk og det er første smag på alt det, som Kaukasus kommer til at byde os de næste mange dage. Vi regner med at gå over 3.000 meters højde for at få så gode udsigter, som overhovedet muligt – og opnå en flig af akklimatisering. Turen er fantastisk og giver lidt luft i benene, men er selvfølgelig slet ikke er nok til at gå direkte på Elbrus – og vi kan roligt glæde os til de næste dage i bjergene, med nogle af Kaukasus’ største oplevelser, nogle af hele Kaukasus fineste landskaber. VI beregner 3-4 timer op og 2 timer ned. Eftermiddagen i Terskol området hvor der er masser af muligheder for at købe lidt ind og få Kaukasus under huden, ikke mindst at se op mod Cheget og de nærliggende bjerge. Dagen bruges også til forberedelse af turen Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 3: Forberedelse til Elbrus – til Mir 3.500 meter, 2-3 timer til Diesel Hut 4.100 meter Terskol
Fra Azau tager vi stoleliften til første stop til Mir Station 3.500 meter, hvorefter vi går 1-2 timer til Diesel hut i hele 4.100 meter for at akklimatisere og for at nyde de ekstremt flotte bjergudsigter. Samtidig forsøger vi at træne lidt gletcher-vandring, ”Selfarrest” og andre bjergteknikker, inden det går løs på selve topdagen. Om eftermiddagen returnerer vi til Terskol og hotellet.

Dag 4: Igen over til liften og op til Garabasi 3.800 meter, Diesel Hut 4.100 meter
Nu gælder det højbjergene, vi går til liften og tager til Garabashi med alt vores bjergudstyr på ryggen og skal sove i 4.100 meters højde i en russisk højde-bjerghytte. En forrygende flot dag igen i dag Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5: Akklimatiseringstrek til Pastukhova klipperne 4.700 meter, Diesel Hut
Vi går så højt vi orker i dag, gerne til 4.800 meter eller højere. Undervejs kommer vi til Pastuchova klipperne i 4.800 meters højde. Det er en flot dag, hvor vi smager på Elbrus storhed og får samtidig en gor fornemmelse af fysiognomien på bjerget. Udsigten er heller ikke at foragte slet ikke Mount Ushba – Kaukasus’ svar på Matterhorn. Der er overnatning i Diesel Hut i 4.150 meters højde. Er vejrliget til det, er vores akklimatisering så god, at vi kan gå mod toppen allerede her. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 6: Hvile og akklimatiseringsdag i Diesel Hus 4.130 meter, højdetur
Elbrus er et ”No Joke” bjerg og både vejrlig, dvs. vind og vejr kan spille ind i planerne – men i allerhøjeste grad er akklimatiseringen, den livsvigtige højdetilvænning afgørende for topsuccesraten og for sikkerheden på bjerget – og derfor har vi en hel akklimatiseringsdag, hvor de stærke kan nå op omkring de 5.000 meter og være ude med crampons og isøkse i bestræbelserne på at være så godt forberedt til morgendagens topdag, som overhovedet muligt. Dagen kan virke overflødig på papiret hjemmefra – men tro os, akklimatiseringsmæssigt løfter den sikkerheden i meget væsentlig grad. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 7: Topforsøg på Elbrus 5.642 meter
Topforsøg – den store topdag på Elbrus, Europas top 5.641 meter Vi skal bestige Elbrus og dagen starter ca. kl. 02 for at gøre klar til bestigningen af Europas højeste bjerg. Det kan være blæsende og koldt, så den første del af trekket kræver alt det varme tøj samt isøkse, crampon og pandelampe. I løbet af et par timer – et pænt stykke over Pastuchova-klipperne, vil vi i godt vejr blive mødt af solens første stråler. Vi kører selvfølgelig ikke op i de lettere irriterende bæltekøretøjer, men bestiger Elbrus selvhjulpent “By fair Means”. Og det kan vi fordi vi har været på Irik trekket inden vi befinder os på selve Elbrus. Det går langsomt op, op til traversen og langsomt ind mod sadlen mellem øst- og vest-toppen på Elbrus. Efter en kort men hård opstigning, når vi toppen af Elbrus kort før middag. Fra den veldefinerede top er der udsigt i særklasse og hele Kaukasus ligger for ens fødder… mod syd Georgien og den fantastiske Ushba top, men hele den gigantiske bjergkæde lyser op under toppen af Elbrus. Langsomt går det ned igen, og vi ankommer til Diesel Hut sidst på eftermiddagen. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8: Ekstra topdag – eller Terskol
Sen aften er der afgang mod Mineral Vody Godt trætte efter gårsdagens alpine eskapader tager vi liften ned og kommer til hotellet i Terskol, hvor vi forhåbentlig – som vi plejer – skal fejre en bestigning af Europas højeste bjerg.Der er en ekstra dag i tilfælde af forsinkelser eller dårligt vejr. Formodentlig står den på afslapning, men der er mulighed for at opleve endnu en af Kaukasus’ utallige herligheder – Mount Cheget beliggende nær grænsen til Georgien. Vi tager liften fra Kafe Ai mod Cheget og størstedelen op ad bjerget. Herfra vandring og let bestigning. Fra toppen er der den måske flotteste udsigt til Elbrus. Formodentlig vandrer vi ned og tilbage til vores gode gamle hotel i Terskol. Sen aften er der afgang mod lufthavnen i Mineral Vody for afrejse Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9: Hjemrejse den 15. august
Afrejse fra Kaukasus og via Moskva mod København. Velkommen hjem – Børneulykkesfonden og Adventure for Charity håber at se dig igen

Sponsorer

×
×

Kurv