Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Velkommen til Sikkerhavn.dk

Konceptet ’Sikker Havn’ er et forebyggende tiltag, der henvender sig til de danske lystbådehavne med det formål at motivere de danske lystbådehavne til at højne sikkerheden og dermed nedbringe antallet af drukneulykker i Danmark. 17 % af alle drukneulykker i Danmark kan relateres til færden på havnen (Kilde: Rapport om drukneulykker fra Statens Institut for Folkesundhed og Trygfonden). 14 % af ulykkerne blev overværet af andre, der til trods for genoplivningsforsøg ikke var i stand til at redde druknes liv.
Bag tiltaget står parterne Foreningen for danske Lystbådehavne (forkortet FLID), Dansk Sejlunion og Børneulykkesfonden.

Konceptet er bygget op omkring et certificeringsprogram, hvor de danske havne kan opnå en certificering som ’Sikker havn’ ved at opfylde de krav, som projektets partnere har opstillet.

Certificeringen stiller bl.a. krav til hvilket redningsudstyr, der skal være tilgængeligt på havnen samt placeringen og synligheden af dette. Konceptet skal gøre det mere sikkert for havnens brugere at færdes i havnen samt synliggøre, hvordan man skal håndtere en evt. ulykke ved havneområdet.

Læs mere om certificeringsprogrammet her

Støt os Følg os