Legeheltene Riders

Skal du med i 2024? Så er det nu at du skal gribe chancen for at blive en del af velgørenhedscykelholdet – Legeheltene Riders

I sommeren 2024 cykler holdet rundt i Danmark for at besøge Legeheltene på udvalgte hospitaler og sygehuse.
Cykelturen finder sted fra fredag den 28. juni til tirsdag den 2. juli, og er fordelt på i alt fem etaper med en total længde på ca. 600 km. Starten går fra Heltecampen i Nordjylland.

Undervejs på ruten besøger rytterne hospitaler og sygehuse i Aalborg, Viborg, Randers, Aarhus, Vejle, Kolding, Odense, Slagelse, Dianalund, Roskilde, Hvidovre, Herlev samt målet i København: Rigshospitalet. Formålet med turen er at samle midler ind til Legeheltene samt at øge det generelle kendskab til Legeheltene.

Der optages max 25 ryttere + frivillige medhjælpere.

For at komme i betragtning til Legeheltene Riders skal du som rytter have en god fysisk grundform – resten sørger vi for ved bl.a. obligatoriske fælles træninger rundt om i Danmark. Som rytter skal man derudover have en god cykel (gerne racer, gravel eller mountainbike) – og ikke mindst være villig til at indgå i et socialt fællesskab med et klart fælles mål.
Der optages ryttere således, at vi repræsenterer alle rutens landsdele.

Ruten

Deltagergebyr

Målsætningen er, at hver rytter skal skaffe sponsorer via indsamling, sponsorat eller andet for min. 5.000 kr. – men målet er naturligvis at skaffe så mange midler til Legeheltene som muligt.  Når bindende tilmelding sker, betaler hver rytter et depositum på 1.000 kr. Udover at skaffe midler vha. indsamling kommer egenbetaling til:

Tøj-pakke:
Består af to cykeltrøjer i topkvalitet, en vindvest samt et par cykelbukser med bibs. Tøjpakken leveres af det danske brand ES16, der sørger for lækkert design og World Tour-kvalitet.
Estimeret pris er 2.000 kr.

Hotel-pakke:
Består af 5 overnatninger i dobbeltværelse. Pris for enkeltværelser kan gives efter ønske.
Estimeret pris i alt: 4.500 kr. pr. værelse (2.225 kr. pr. person.)

Forplejning:
Måltider på turene.
Adventure for Charity arbejder på at skaffe sponsorater til dette, således at omkostningerne holdes nede på et minimum (nærmere info følger snarest)

Indsamling

I forbindelse med turen er det muligt at støtte rytterne tur mod målet. Dette kan lade sig gøre ved at blive kilometersponsor, ved at give en donation via mobilepay, ved at blive virksomhedssponsor eller ved at donere produkter/oplevelser til en velgørenhedsauktion.
Som f.eks. kilometersponsor donerer man et selvvalgt beløb for hver kilometer, den udvalgte deltager tilbagelægger.
Herunder ses de forskellige muligheder:

Sponsorpakker

Sponsorer

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

I 2022 rykkede Legeheltene også ind på en række modtagecentre og indkvateringssteder for ukrainske flygtninge. Her skaber Legeheltene et legefyldt frirum for de børn, der har fået en ny hverdag i Danmark på grund af den uvirkelige situation i deres hjemland. 

Legeheltene er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk