Salgsmateriale

Før salget

Inden salget af julekalenderne begynder er det en god idé at give sælgerne en god introduktion til, hvordan salget kommer til at foregå. Fortæl både børn og forældre, hvorfor I sælger julekalendere – f.eks. ved at fortælle om Legeheltenes arbejde på hospitalerne. Dette kan være med til at motivere sælgerne.   

Herudover er det også vigtigt at give sælgerne nogle gode råd til salgssituationen. Følgende punkter kan være relevante i den forbindelse:

  • At første indtryk altid er vigtigt, så mød op i gruppens uniform
  • At fortælle hvem de er, og hvilken gruppe de repræsenterer
  • At oplyse hvilken aktivitet de samler ind til
  • At have det gode humør og smilet med.
  • Altid at afslutte med at sige “Tak for støtten”, når de forlader køberen – så er det nemmere at komme næste gang

Base, salgsområde og hold:
Som en del af forberedelsen til salget er det også en god idé at vælge en base, uddele salgsområder og opdele sælgerne i hold.

Basen skal være et fast sted, hvor sælgerne kan mødes, dele erfaringer og hente flere julekalendere.
Jeres salgsområde kan opdeles i distrikter og uddeles til sælgerne, så der ikke er tvivl omkring, hvor de skal sælge. Det er desuden en god idé at opdele sælgerne i hold med to eller flere – f.eks. en yngre og en ældre.

Lokale virksomheder:
Det kan også være en idé at spørge lokale virksomheder om de har lyst til at hjælpe jer med at sælge julekalendere.

Plakater:
Plakater har I mulighed for at downloade nederst her på siden. Disse kan eventuelt bruges, hvis I har nogle lokale støtter, der gerne vil hjælpe med at sælge julekalendere – f.eks. en butik. 

Salgskonkurrence:
Til sidst kan det, inden salget, også være en sjov idé at lave en salgskonkurrence mellem sælgerne. Det kan f.eks. være, at I aftaler, at dem der sælger flest julekalendere, vinder et gavekort til biografen.  

Under salget

Salgsplaceringer:
Når salget går i gang, kan I give sælgerne råd og tips til gode salgsplaceringer. Mulighederne er mange og sælgerne bestemmer jo helt selv, hvor de vil sælge deres julekalendere. Men oplagte steder er i butikscentret, på gågaden, ved dørsalg, til familiefester, til julearrangementer, ved idrætsstævner og lign.  

MobilePay:
Når I modtager jeres julekalendere, ligger der i kassen også et kort med et MobilePay-nummer. Dette nummer er jeres unikke MobilePay-nummer, der skal bruges, når I sælger jeres julekalendere. 

Hvis flere MobilePay-kort ønskes kan disse downloades nederst her på siden.

Sådan fungerer kortene: Kortene udfyldes med jeres MobilePay-nummer. Bag på kortet kan sælgeren afkrydse, hvor mange der er solgt og betalt med MobilePay – så det bliver nemt at holde regnskab.

Husk at fortælle sælgerne, at de skal tjekke på køberens mobil tlf., om betalingen er gennemført, og først derefter afleveres julekalenderne.

Efter salget

Det er altid en god idé at få en god afslutning på salget. En idé til en afslutning kunne f.eks. være at holde et mindre arrangement for sælgerne, hvor man kan fejre den fælles indsats og evt. give en lille præmie til dem, der har solgt flest julekalendere.

Materiale til Heltejulekalenderen

PLAKAT TIL PRINT

MOBILEPAY

SALGSGUIDE