Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Falder du af på den?

Sikkerhed til hest – husk reflekser, hjelm og vest!

I samarbejde med Dansk Ride Forbund sætter Børneulykkesfonden fokus på sikker ridning og forebyggelse af rideulykker med kampagnen ’Falder du af på den?’. Kampagnen opfordrer rytterne til at anvende hjelm, vest og refleks, så omfanget af skader mindskes i tilfælde af et fald fra hesten. 

I Danmark hører rideulykker til blandt de mest alvorlige idrætsskader. Oftest rammes de yngre piger i alderen 10-14 år, hvor hele 65 % af ulykkerne sker på grund af fald fra hesten. Næsten hvert femte barn der falder af hesten får knoglebrud, og hvert ottende barn bliver indlagt efter et hestestyrt (kilde: Ulykkes Analyse Gruppen).

Tina Lund, Danmarks mest vindende kvindelige springrytter og ambassadør for kampagnen, kender alt til rideulykker og har flere gange mærket dem på egen krop. Hun støtter derfor op omkring kampagnen og opfordrer ryttere til at huske hjelmen hver gang, man sætter sig op på hesten.

Støt os Følg os