Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Er du TRAFIK-KLAR?

Har du helt styr på trafikreglerne? Ved du, hvad alle skiltene betyder? Kan du begå dig i trafikken?
Det er bare nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret ved at spille det gratis spil, TRAFIK-KLAR?

TRAFIK-KLAR? er et sjovt, udfordrende og samtidig lærerigt spil, som lærer dig om sikkerhed i trafikken, når du skal ud at cykle. Spillet har indtalt tekst, så selv de yngste kan være med. Besøg cykelskolen, hvor du kan lære om skiltenes betydning, tegn i trafikken og huskeregler på cykel. Mestrer du allerede teorien, kan du teste din viden i praksis på banen.

Spillet indeholder:

  • Trafikskole med læring om udvalgte trafikskilte, tegn i trafikken, cykeludstyr og højresvingsulykker.
  • Teoriprøve med 20 spørgsmål om trafiksikkerhed.
  • Interaktivt spil hvor du får testet din viden om trafiksikkerhed.

Børneulykkesfonden har udarbejdet applikationen TRAFIK-KLAR? for at sætte fokus på sikkerhed i trafikken på en ny og lærerig måde.

Udviklingen af spillet er finansieret af Tips- og Lottomidler fra Ministeriet for Børn og Undervisning.

Prøv spillet her

 

Hoverboards/Airbords er ulovlig på offentlig vej

Hoverboards er et lille en-akslet køretøj, der i det seneste stykke tid har været en populær dille, blandt børn og barnlige sjæle. De har intet styr, og farten/retningen justeres gennem en persons balance og kropsvægt. Køretøjerne går under en række forskellige navne, bandt andet: U-runner, Segboard, Hoverboard, Airboard og Airwheel.
Hvis dit barn benytter de såkaldte hoverboards, er der flere hensyn der skal tages, i forhold til at sikre barnets sikkerhed, når Hoverboardet benyttes.

For det første, er disse typer af selvbalancerende køretøjer ulovlige, at benytte som transportmiddel. Ifølge Trafik- og Byggestyrelsen har deres vurdering været, at Hoverboards ikke opfylder gældende regler for køretøjer. Derfor er Hoverboards ikke lovlige, at bruge som transportmiddel på områder, hvor færdselsloven er gældende, som eksempelvis fortov, cykelsti og vejbane. Dette vil sige, at brugen af Hoverboards derfor alene kan finde sted på privatområder eller på specielt indrettede områder, som for eksempel skaterparker eller lignende.

For det andet anbefales det, at alle personer der benytter Hoverboards, bruger sikkerhedsudstyr. Hvis uheldet er ude, kan man med udstyr, som hjelm og knæ –, håndleds – og albuebeskyttere, sikrer at der sker så lidt skade, som muligt på personen, der benytter Hoverboardet.

Støt os Følg os